A múzeumi tudásközvetítés támogatása a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kurzusainak segítségével - Mácsai, Ágnes Erzsébet; Bényei, Judit; German, Kinga; Kőhalmi, Anett; Ruttkay, Zsófia (Tudásmenedzsment, 2026)
E tanulmány képet ad arról, hogy milyen különböző szinteken és formákban folyik együttműködés a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a múzeumok között. A fókuszban a múzeumi edukatív tevékenységek támogatása áll. Szó lesz MA (Design-és Művészetmenedzsment) és a posztgraduális (Múzeumi menedzsment) képzések kooperációs felületeiről, a korábbi TechLab projektalapú DiMu kurzusokról, válogatást nyújtva a múzeumi külső partnerek számára és részvételükkel készült hallgatói munkákból. A Doktori Iskolában folyó kutatásokból a digitális technológiák kiértékelésével, valamint a látogatókutatással foglalkozó témákról az érintett doktorandusz hallgatók számolnak be. Végül áttekintést adunk a frissen alakult Nonformális és Informális Tanulás Stúdió céljairól, eddigi tevékenységéről és további terveiről. A MOME korábbi tevékenységeinek és azok eredményeinek bemutatása ötletek és referenciák forrásaként szolgálhat mind a kulturális intézmények, mind további egyetemek számára. A bemutatott együttműködések közös jellemzője, hogy a tanulás nem elszigetelt tantermi tevékenységként, hanem intézményi, társadalmi és kulturális kontextusba ágyazott gyakorlatként valósul meg.