Baranya nemzetiségei és nemzetiségi önkormányzatai - Reisz, Terézia (Tudásmenedzsment, 2021)
2019-ben kezdte meg a PTE BTK HFMI kutatócsoportja Baranya megye kulturális és közösségi életének vizsgálatát. A kutatás folytatásaként, 2021 augusztusa óta a megyében élő hazai nemzetiségek közösségi életét, az önkormányzataikban, egyesületeikben és a kulturális intézményeikben zajló munka alakulását vizsgálja a kutatócsoport a Nemzeti Művelődési Intézet „Közművelődési ösztöndíj kutatócsoportok számára” c. programjának keretében. A dolgozat feltárja az aktuális népszámlálási adatok alapján a 13 nemzetiség demográfiai, térségi, társadalmi jellemzőit, a változásokban bekövetkezett tendenciákat, valamint a nemzetiségi önkormányzatok települési sajátosságait. A cikk a „Kultúraközvetítés és közösségi élet a Baranya megyei nemzetiségek körében” című kutatás előtanulmányaként készült.