A turisztikai térségek jelene és jövője. A Pécs-Villány turisztikai térség esettanulmánya - Szabó, Anett (Területfejlesztés és Innováció, 2023)
A magyar kormány 2020. év végén ratifikálta a turisztikai régiók meghatározásáról szóló 429/2020 (IX. 14.) Kormányrendeletet. A rendelet egy új turisztikai intézményrendszer kialakítását irányozza elő, amely több pontos is megegyezik a korábban már aktívan működő turisztikai desztináció menedzsment rendszerrel. Az új turisztikai intézményrendszer kialakításának célja a turisztikai fogadóterületek versenyképességének javítása a meglévő turisztikai kínálati elemek szolgáltatási csomaggá történő alakításával, a desztináció vonzerejének javításával, a jól meghatározott célcsoportok igényeinek megfelelő szolgáltatási választék és színvonal meghatározásával, valamint a desztinációk imázsának fejlesztésével. Esettanulmányomban a hazai turizmus ezen paradigmaváltását mutatom be a Pécs-Villány kiemelt turisztikai térség példáján keresztül.