Kultúra és klinikai szociális munka. Reflexiók Zimbabwéből, Ghánából, Chiléből és Indonéziából - Fekete, Szabolcs; Acquah Tetteh, Kweku; Bepe, Diana; González Maira, Catalina; Odoom, Sarah Teiko; Setiawan, Audrey Devina (Szociális Szemle, 2025)
Klinikai szociális munkára szakosodott, a mesterképzésre nemrég felvett szociális munkásokat arra kérték, hogy reflektáljanak a mentális egészség kérdéseire – saját szociokulturális kontextusukban. A kérdések a mentális egészséggel kapcsolatos problémák megítélésére, a segítségkérésre vonatkozó társadalmi normákra és a rendelkezésre álló erőforrásokra irányultak. A reflexiók rávilágítanak a kulturális kompetencia szerepére a klinikai szociális munkában, és informálják az olvasókat a klinikai szociális munka néhány aktuális kihívásáról a nemzetközi színtéren.