A humán kutatás-fejlesztés, a humán innováció szerepe a szervezeti hatékonyság fokozásában - Juhász, Gábor; Kemény, Gábor; Szendrő, Katalin (Szociális Szemle, 2009)
A humán kutatások és fejlesztések fő célja a vállalkozások belső környezeti feltételrendszerének átalakítása szervezet- és személyzetfejlesztési intervenciók tervezése és lebonyolítása révén, a hatékonyság, a teljesítmények növelése, a versenyképesség fokozása érdekében. A Human Exchange Emberi Erőforrás Fejlesztő és Tanácsadó Alapítvány által biztosított üzleti-együttműködési keretrendszerben tíz éve kivitelezünk társadalomtudományi-, humán kutatásfejlesztési projekteket a Magyarországon működő vállalatok, vállalkozások, valamint civil/non-profit szervezetek és költségvetési intézmények megbízásából. Tapasztalataink szerint a szervezetek esetében alkalmazott humán innováció jelentős mértékben növeli a szervezetek hatékonyságát.