Önsegítés és kölcsönös sorstárstámogatás segítőknek nehéz helyzetekben és veszélyes munkahelyeken - Baráth, Árpád; Brettner, Zsuzsanna; Mucsi, Georgina (Szociális Szemle, 2009)
A szerzők áttekintik a segítő tevékenységek mentálhigiénés kockázatait a sürgősségi ellátásokban dolgozó, valamint a stresszteli, megterhelő munkát végző önkéntes és professzionális segítők mentális épségének veszélyeztetettségére összpontosítva. Ajánlásokat tesznek olyan preventív önsegítő és kölcsönös sorstárstámogató technikák alkalmazására a hétköznapi gyakorlatban, amelyek — a szakmai szupervízión kívül — korábban csak elvétve kerültek említésre a hazai szakirodalomban, s még kevésbé honosodtak meg a szociális munka képesítési követelményei között és a gyakorlatban.