Mérföldkövek a magyar szociálpolitika történetében - Molnár, Margit (Szociális Szemle, 2009)
A szerző a jelen tanulmányban a magyar szociálpolitika történetét tekinti át, azzal a céllal, hogy e témában összehasonlító elemzésekre bátorítson. A tanulmányból megismerhetjük a megalakuló magyar állam jogalkotási gyakorlatát és az egyház szociális gondoskodásra irányuló tevékenységét. Mind az állam, mind pedig az egyház szervezete épített a megelőző törzsi társadalom hagyományaira. A szerző szerint mindazt, amit ma fontos társadalmi értékként ismerünk el, őseink hagyták örökül.