A változáshoz való (v)iszony a magyar kultúrában – egy sajtóelemzés tükrében - B. Erdős, Márta (Szociális Szemle, 2008)
A tanulmány a változással kapcsolatos szociális reprezentációk alakulását vizsgálja. Ezek a reprezentációk jelentős mértékben befolyásolhatják a segítő tevékenység hatékonyságát. A szerző tartalomelemző vizsgálatának legfőbb konklúziója, hogy a változással kapcsolatos konstrukcióink jól tükrözik történelmi tapasztalatainkat, ugyanakkor a jelen társadalmi körülmények között már nem tűnnek adaptívnak.