A jóléti államok megfigyelése antropológusként - Seltzer, Michael (Szociális Szemle, 2008)
A tanulmány a szociális ellátó rendszerek kvalitatív szempontú vizsgálatának fontosságára világít rá. A skandináv kutatási irányokat áttekintve, a tevékenység társadalmi és történeti kontextusát megismerve láthatjuk, hogy a vizsgálatokban kizárólagosságra törő kvantitatív irány a jóléti állam működésének megértését korlátozza. A szerző a kvalitatív és a kvantitatív módszerek kombinációja mellett érvel a jóléti rendszerek, a hivatásos segítők és klienseik jobb megismerése érdekében.