A Portage-modell: egy integrált módszer a szenvedélybetegek gyógyításában - Molnár, Dániel (Szociális Szemle, 2012)
A tanulmány a kanadai Portage-modell fontosabb ismérveit tekinti át. A terápiás közösségek modelljét alkalmazó szervezet az elmúlt évtizedekben számos célcsoport számára hozott létre kezelési programokat. A terápiás folyamat hét összetevőre épül: környezet, eszközök, kompetenciák, kezelési terv, fázisok, lépések és keretrendszer. Az összetevők bemutatása mellett a szerző ismerteti 2012. november 14. és 18. közötti Québec-i tanulmányútjának tapasztalatait.