Hagyományos ormánsági közösségek – a helyi társadalmak integrációs lehetőségeinek tükrében - Ragadics, Tamás (Szociális Szemle, 2013)
A dél-baranyai Ormánság napjainkban egyike a legsúlyosabb problémákkal küzdő magyarországi területeknek, ahol a gettósodás térségi szinten is jelentkezik. A tanulmány az ormánsági falvak társadalmi életét a közösségi együttműködés látószögéből vizsgálja a vidék múltjával foglalkozó szakirodalom és a kistelepülések kulcsszereplőivel készített interjúk alapján.