Pszichiátriai betegek ellátása a Covid–19- fenyegetettség idején - Deák, Eszter (Szociális Szemle, 2020)
A szerző a Covid–19-világjárvány okozta fenyegetettséget mint válsághelyzetet értelmezi. Megmutatja, miképpen hat e válság egy sérülékeny csoportra, a pszichiátriai betegek csoportjára. Amellett érvel, hogy a megváltozott helyzetben az ellátási formákat a betegek korábban és újonnan megismert szükségleteinek, és az új helyzetben összegyűjtött tapasztalatoknak megfelelően meg kell újítani, és néhány gyakorlati példát is említ e változtatásokra.