Európa Kulturális Fővárosának szociális projektjei: Közösségfejlesztő kezdeményezések 2010-ben - Knyihár, Éva (Szociális Szemle, 2010)
Isztambul és a Ruhr-vidék mellett Pécs 2010-ben Európa egyik Kulturális Fővárosa. Az egész éven át tartó rendezvénysorozat számos eleme hordozza a közösségfejlesztés üzenetét: a társadalmi részvétel, a közös cselekvés erejét, az együtt-fejlődés különleges élményét. Az EKF projektjei az egyetemi hallgatók számára is lehetőséget kínálnak a formális és informális részvételre, az önkéntes munkára a közösségfejlesztés területén. Az alábbiakban néhány kezdeményezésre hívjuk fel az érdeklődő olvasó figyelmét.