A szociálpolitika fogalma a magyar szociálpolitika klasszikusainak műveiben - Molnár, Margit (Szociális Szemle, 2008)
A szerző tanulmányában a magyar szociálpolitika két világháború közötti történetének főbb elméleti szerzőit vonultatja fel. Műveikből a szociálpolitika különböző aspektusú fogalom-meghatározásait idézi abból a célból, hogy párhuzamot lehessen vonni a mai meghatározási kísérletekkel, valamint folyamatosságot lehessen felfedezni azon a közös alapon, amit a jogszerűség, szakszerűség és a morális értékmérő jelent.