A felépülés „művészete” - Molnár, Anna (Szociális Szemle, 2011)
A tanulmány a Mérföldkő Egyesület Rehabilitációs Otthonban töltött intenzív terepgyakorlat tapasztalatai alapján készült terepdolgozat összegzése. A szerző a teljesség igénye nélkül mutatja be a rehabilitációs otthonban zajló változásorientált terápiás folyamatot. Betekintést enged az összetett munka szépségeibe, nehézségeibe, az intézményben tartózkodó szenvedélybetegek mindennapjaiba, az ott dolgozó segítők feladataiba. A szerző felhívja a figyelmet a beismerés, az önismeret, az önelfogadás kulcsfontosságú szerepére, amelyek a felépülés alapját képezik.