Vezetők a válságban – válságban a vezetők. A kiégés jelenségének ismerete a for-profit és a non-profit szféra vezetőinél, a szervezeti oldalról kínált protektív tényezők - Gáspár, Gabriella (Szociális Szemle, 2011)
A tanulmány a SOTE-MI szociális munka mesterképzés lezáráshoz, 2010-ben készített szakdolgozat főbb eredményinek és tanulságainak összegzése. A szakdolgozat fókuszában a for- és a non-profit szervezeti vezetők potenciális „kiégési” jelensége és empirikus vizsgálata állt, kvalitatív mélyinterjúk és önértékelő kérdőívek alkalmazásával. A cikk a szakdolgozat gyakorlati vonatkozású eredményeit foglalja össze, kiemelve azon tanulságot, miszerint a szervezeti vezetők mindkét csoportja a munkahelyi stresszek számottevő sokaságának van kitéve, amelyeknek ártó hatásai idejekorán megelőzhetők és ellensúlyozhatók a szervezeti oldalról kínált protektív tényezők beépítésével a szervezeti vezetés mindennapi gyakorlatába.