A szociális munka mint alkalmazott etika - Sárkány, Péter (Szociális Szemle, 2011)
Tanulmányom a szociális munka és etika sajátos viszonyára kérdez rá. A vonatkozó német nyelvű szakirodalom feldolgozásával és értelmezésével annak a kérdésnek járok utána, hogy a szociális munka milyen értelemben tekinthető etikai tudománynak és szakmának. Két fontos állításom: 1. a szociális munka etikája az alkalmazott etika önálló területeként értelmezhető; 2. a szociálismunka-etika hermeneutikai megközelítés segítségével modellezhető.