A terápiás közösség, mint értelmező közösség: segítés, hiperreflexió, szimbolizáció - Mándi, Nikoletta (Szociális Szemle, 2012)
A tanulmány, rehabilitációban részt vevő szenvedélybetegek csoportjának, értelmező közösségként való interpretációs kísérletét nyújtja. A „segítő közösség”, az „értelmező közösség” és a „szimbolikus közösség” fogalmi triásza mellett érvelünk, azokat egyfajta lineárisan végbemenő folyamat stációiként értelmezve. Az írás érinti annak kérdését is, miként változtathatja meg a hiperreflexió a mentális működést.