Az addikciók kezelésének változása a gazdasági világválság idején - Kelemen, Gábor (Szociális Szemle, 2012)
Az ártalomcsökkentő kezelés mintegy 30 éves időszaka után egy új felépülési modell kezd kibontakozni az addikció közegészségügyének centrumában. A szerző áttekinti a hagyományos felépülési megközelítés és az ártalomcsökkentő szemlélet új felépülési modellhez vezető előzményeit. Úgy véli, hogy az életmód átalakulásán túl az identitás-változásnak és az intergenerációs átvitel módosításának - különös tekintettel a generativitásra – kiemelt jelentősége van az utazásként felfogott felépülésben.