Napelemes rendszerek, mint a területfejlesztés motorjai – egy társadalomtudományi értelmezés - Varjú, Viktor (Szociális Szemle, 2013)
Ha a helyi társadalom befogadásának feltételeit nézzük, azt látjuk, hogy egy innováció integrálásának bizonyos akadályai vannak. Jelen tanulmány a fotovoltaikus rendszerek, mint innováció helyi társadalomba történő integrálódásának feltételeit vizsgálja. Empirikus kutatás alapján a cikk azt mutatja be, hogy a helyi társadalom szereplőinek milyen szerepe van ebben. A tanulmány arra jut, hogy a helyi döntéshozók és vezetők szerepe fontos az innováció terjedésében, a hátrányos helyzetű térségekben különösen.