A terápiás közösségek sztenderdjei. Lépések a minőségfejlesztés felé - Márk, Mónika (Szociális Szemle, 2015)
Jelen írás a Royal College of Psychiatrists és az Association of Therapeutic Communities szerveződések által vezetett network keretében – európai és ausztrál terápiás közösségek közreműködésével – összeállított, az addiktológiai terápiás közösségek számára iránymutatást nyújtó sztenderdeket mutatja be. Az elmúlt bő két évtizedben e terápiás közösségek komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy tevékenységük tudományos hitelét növeljék. Az addiktológiai terápiás közösségek sztenderdjeinek felsorakoztatása a szerzők reményei szerint e fejlődési perspektíva irányában tett fontos lépésnek tekinthető.