A lakosság környezettudatossága és azt befolyásoló tényezők egy hátrányos helyzetű térségben - Borda, Viktória; Vojtek, Éva; Brettner, Zsuzsanna; Mucsi, Georgina; Boros, Julianna; Szijjártó, Linda (Szociális Szemle, 2016)
Kutatásunk fókuszában egy depressziós térség lakosságának környezettudatossága, a környezetvédelemmel, a megújuló energiaforrások alkalmazásával összefüggő ismeretei, attitűdje, továbbá a Sellyén működő napfarmmal kapcsolatos ismeretei, megítélése állt.