Appok használata a gyermekvédelemben a fiatalok támogatására: YounGo és Asszerteen - Rácz, Andrea; Bulyáki, Tünde (Szociális Szemle, 2021)
Tanulmányunkban két applikációt mutatunk be, melyek elsősorban a gyermekjóléti alapellátásban és gyermekvédelmi szakellátásban érintett gyermekek és fiatalok számára készültek hazánkban. A Youngo applikáció az önálló éltere való felkészülést célozza, az Asszerteen pedig az asszertív kommunikációt segíti elő a tinédzserek számára. Minkét applikáció fejlesztését, megtervezését fiatalokkal és velük dolgozó szakemberekkel készült kutatómunka előzte meg. Az itt megfogalmazott igények, vélemények a fejlesztés és kivitelezés, majd a tesztelés szakaszában is irányadók a fejlesztők számára.