SPORT ÉS DIPLOMÁCIA - Menczer, Tamás (Sport- és Egészségtudományi füzetek, 2025)
A sport stratégiai ágazat. Manapság nagyon sok olyan fo-lyamat, irányzat, politikai közösség van, amely azt hirdeti, hogy az énközpontúság, az individualizmus a fontos. Én va-gyok a fontos, nem a közösségem. Az általam képviselt párt, kormány véleménye alapján minden közösség fontos, és minden közösség megtartó erő. A sportoló megtanulja azt, hogy a közösség fontosabb, mint én vagyok, tudja, hogy csak együtt lehetünk sikeresek. Aki ezt a sportban megtanulja, az ezt az élet más területein is alkalmazni tudja. Ez egy nagyon fontos oka annak, hogy a sport miért stratégiai ágazat és irányzat. Ezt tanítja a sport.