MENTOROK ÉS TANÍTVÁNYOK SZEREPE A SEMMELWEIS EGYETEMEN - Merkely, Béla (Sport- és Egészségtudományi füzetek, 2025)
A 16.000 hallgatót számláló Semmelweis Egyetemhez tar-tozik az ország legnagyobb betegellátó intézménye, a Városmajori Klinika, ami 100 éves működése során mindig is a magyar felsőoktatás és egészségügy zászlóshajója volt. Ez jelentős kötelezettséget ró ránk, de ugyanakkor az oktatás és a kutatás területén lehetőséget biztosít számunkra. Azon kívül, hogy szív- és érgyógyászati tanszékek, klinikák foglalták el ezt a helyet, a kardiovaszkuláris tudásunkra épülve létrehoztunk egy sportorvosi és egy, a legújabb feladatinkat is ellátó, repülő- űrorvosi tanszéket.