ADATELEMZÉS AZ ÉLSPORTTELJESITMÉNYÉRT - A MAGYAR TESTNEVELÉSI ÉS SPORTTUDOMÁNYI EGYETEM SZEREPE - Világi, Kristóf (Sport- és Egészségtudományi füzetek, 2025)
A sportanalitika a modern sport egyik legfontosabb jellemzőjén, a sport mérhetőségén keresztül jött létre. Folyamatosan növekvő adatsokaság kezdett kialakulni az első eredmények feljegyzésétől számítva. Ez az adatmennyiség tetszőleges sportág minden szintjén jelen van, és az adatrögzítési technológia fejlődésével egyre több szinten keresztül rögzíti a sporttevékenység valamennyi mozzanatát.