SPORTOLÓ EGYETEM, SPORTOLÓ VÁROS - A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM FEJLESZTÉSEI A SPORT SZOLGÁLATÁBAN - Liszkai, Dezső (Sport- és Egészségtudományi füzetek, 2025)
Nagy szeretettel köszöntök én is mindenkit. Engedjék meg, hogy elmondjam, micsoda megtiszteltetés, hogy egy ilyen méltó környezetben lehetünk és beszélhetünk kicsit arról, hogy szűkebb hazámban milyen munkát végzünk, mind az egyetem, mind pedig az akadémiával együttműködve. Több mint 23.000 hallgatóval büszkélkedhetünk, és mint egyetem, a régió meghatározó felsőoktatási intézménye vagyunk a Dél-Dunántúlon, közel 10.000 munkavállalóval, köszönhetően annak, hogy újabb és újabb feladatokat, munkát kapunk más területeken is a kormány bizalmából. Ennek eredmé-nyeképpen mind az oktatás, a kutatás, az egészségügy, innováció, művészet, és a sport tekintetében is a régió meghatározó intézménye vagyunk és immár a sport, a versenysport tekintetében száz éves múlttal, sikerekkel, és bízom benne, hogy jövőbeli eredményekkel vagyunk jelen Pécs városában és Dél-Dunántúlon. Ezen idő alatt számos kiemelkedő telje-sítményt, kutatást tudtunk mind a sport szolgálatába állí-tani, bemutatni és természetesen a következő időszakban is ezen dolgozunk. Ezt a munkát több mint 600.000 m2-en végezzük, amellyel a térség legjelentősebb ingatlan üzemeltetői feladatait látjuk el. Ebből az alapterületből közel 53.000 m2 sportlétesítmény, amellyel büszkélkedhetünk és amelyet folyamatosan fejlesztünk, és ahogy igazgató úr mondta itt előbb, a 600.000 m2 tekintetében bízunk abban, hogy a mennyiség egyre növekvő minőséget is fog jelenteni, és úgy gondolom, hogy a modellváltásnak köszönhetően im-már megnyíltak azok a lehetőségek a sport tekintetében is, amely ehhez szükséges forrásokat mind a fejlesztések, mind pedig a fenntartás, működtetésben is biztosítják.