Van-e szerkezeti trendje a magyar nonprofit szektor fejlődésének? - Kákai, László (POLARITIES, 2023)
A nonprofit szervezetekkel foglalkozó kutatók konszenzusra jutottak abban a kérdésben, hogy az egyes országok civil szektorait távolról sem ugyanazok a hatások alakították, hanem minden ország más „mintázatot” alakított ki magának a kulturális, történelmi, politikai és gazdasági viszonyok, illetve tradíciók különböző kombinációinak hatására. Tanulmányom Magyarország példáján keresztül mutatja be ennek a folyamatnak a rendszerváltástól napjainkig tartó mozgását. Vajon a rendszerváltáskor megmutatkozó szerkezet mára milyen módon változott, és ami kialakult az mennyiben illeszkedik az európai rendszerekhez?