Szocializáció, történeti elbeszélés, összehasonlítás - Dénes, Iván Zoltán (Per Aspera ad Astra, 2025)
2024. április 17–18-án a Marczali Henrik Kutatócsoport kétnapos konferenciát tartott, melynek során a hazai professzionális történetírás és a szakszerű történészképzés meghonosításában jeles szerepet betöltő Marczali Henrik életéről és munkásságáról emlékeztek meg. Jelen lapszám az ott elhangzott és megvitatott előadások tanulmányokká érlelt változatait adja közre a szocializáció, a történeti elbeszélés és az összehasonlítás tematikus egységeibe foglalva.