Megroppant pályaív, töretlen emberi tartás: Töredékek egyetemünk néhai professzora, Abay (Neubauer) Gyula életéből és tudományos munkásságából - Oroszi, Sándor (Per Aspera ad Astra, 2017)
A Pécsi Tudományegyetem jogelődjének, a pécsi m. kir. Erzsébet Tudományegyetem kiemelkedő személyiségének, Abay (Neubauer) Gyulának a váci börtönben írt könyve, az Oeconomia Aeterna 2016 decemberében jelent meg az Akadémiai Kiadó gondozásában. E sorokkal a tragikus sorsú tudósra emlékezünk, és rá kívánjuk irányítani a figyelmet a rendkívüli körülmények között keletkezett alkotás – szerzője meggyőződése szerint az örökkévalóságnak szóló – gondolataira.