A háború pillangói - Majdán, Mira (Per Aspera ad Astra, 2018)
Az első világháború centenáriumi megemlékezéseinek sorába illeszkedően még 2016-ban nyílt meg először ez az igen izgalmas és nagy érdeklődést vonzó tárlat a kecskeméti Katona József Múzeum szervezésében. Eredeti kiállítóhelyén komoly port kavart a tárlat létrehozása, sokan ugyanis nem voltak meggyőződve arról, hogy ez a téma múzeumba illő lenne. Holott a fegyveres konfliktusok és a prostitúció kapcsolata, összefüggései régóta vitathatatlanok, és évtizedek óta neves történészek foglalkoznak a kérdéskörrel Magyarországon is. Szerencsére a tárlat Pécsre érkezését semmilyen elítélő hangulat nem övezte, így a Király utcai patinás kiállítóhelyünkön, a Vasváry-házban kaphatott helyet március és június vége között. Fotó: Füzi István