Oktatás-, nevelés-, egyetem- és művelődéstörténeti témájú doktori védések a PTE doktori iskoláiban, a 2014/2015. tanévben - Cingelová (Medveďová), Gabriela; Dévényi, Anna; Nagy, Adrienn; Takács, Zsuzsanna Mária; Somogyvári, Lajos (Per Aspera ad Astra, 2015)
A Per Aspera ad Astra mint a Pécsi Tudományegyetem művelődés- és egyetemtörténeti folyóirata jelen számtól kezdődően bemutatkozási lehetőséget kíván nyújtani az egyetem doktori iskoláiban, a folyóirat profiljával egybevágó témakörökben doktori fokozatot elnyert kutatóknak. Az elmúlt (2014/15.) tanévben sikeres szóbeli védésen átesett doktoranduszokat disszertációjuk rövid bemutatására kértük fel.