Tudomány és ideológia között - Birkás, Anna (Per Aspera ad Astra, 2014)
Tudomány és ideológia között. Tanulmányok az 1945 utáni magyar történetírásról. Szerk.: Erős Vilmos – Takács Ádám. Budapest, ELTE Eötvös Kiadó, 2012. (Tálentum Sorozat, 13.) 166 oldal