Az állatorvosi campus építéstörténete 1787–2000 - Négyesi, Barbara (Per Aspera ad Astra, 2014)
A tanulmány a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar építéstörténetét foglalja össze a kezdetektől napjainkig. Ez a téma igen tág, így a gyakorlótelepekről és a kollégiumokról csak érintőlegesen lesz szó, amikor a campus története szempontjából ezek fontosak voltak. Nem térek ki az Állatorvostudományi Egyetem Hódmezővásárhelyen működő Állategészségügyi Főiskolai Karának történetére sem. A campus építéstörténetéhez azonban hozzátartoznak a területén megtalálható szobrok és emléktáblák, amelyekről a tanulmány végén szólok néhány szót. Fotó: Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Könyvtár, Levéltár és Múzeum