A fogyasztás változó jellemzői - Az EU küszöbén, de már belül vagy még kívül? - Kozák, Ákos (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az Európai Unióhoz való csatlakozással összefüggésben Magyarországnak évtizedes, sőt néhány területen még ezt is meghaladó elmaradást kell pótolnia. A fogyasztói magatartással foglalkozó kutatót ezzel összefüggésben leginkább az érdekli, hogy mekkora belső, pszichés nyomás nehezedik az „átlagfogyasztóra”. A tanulmány erre a kérdésre keresi a választ.