A szervezetközi marketing egyes kérdései a gyógyszerpiacion - A kórházi vevők vizsgálata - Szalkai, Zsuzsanna (Marketing & Menedzsment, 2019)
A cikk a gyógyszermarteting kérdésköréből az eladó-vevő - ezen belül a kórházakkal kialakított - kapcsolatot emeli ki és helyezi a vizsgálat középpontjába. E témára a hazai gyógyszermarketing kutatások eddig még nem fordítottak kellő figyelmet. Elfogadva azon állítást, amely szerint a vevőkapcsolatokat alapvetően meghatározza a vevő beszerzési magatartása (Ford, 2003), a kórházi vevőkapcsolatokat a kórházi gyógyszerbeszerzésen keresztül vizsgálja. A tanulmány - a szerző PhD disszertációjának részeként - röviden beszámol egy empirikus kutatásról is, amely a magyar kórházak gyógyszerbeszerzéséről készült 2002 őszén.