A dolgozó munkával való elégedettsége - Noé, Nikolett (Marketing & Menedzsment, 2019)
„A munkával való elégedettség és a szervezeti elköteleződés a mai szervezetpszichológiai kutatások egyik kitüntetett területe. Az elégedettség-vizsgálat iránti érdeklődés az 1960-as években tetőzött, majd eltűnt a figyelem középpontjából, azonban pár éve újra előtérbe került. A külföldi szakirodalom már több évtizede foglalkozik a dolgozói elégedettség vizsgálatával, míg itt, Magyarországon csak mostanában figyeltek fel e terület fontosságára. Ennek oka a külföldi tőke, valamint a világszínvonalú ipari termelés megjelenésében keresendő, amelyekkel előtérbe került a termelékenység és a hatékonyság emberi oldala.”