A hálózatok szerepe a felhatalmazásban - Andó, Ildikó (Marketing & Menedzsment, 2019)
A nemzetközi menedzsment-szakirodalom alapján a felhatalmazás alkalmazhatóságát négy alaptényező befolyásolja: a bizalom, az információáramlás, a felelősségvállalás és az értékharmonizáció. A fenti tényezők vonatkozásában számos esetben megjelenik egy ötödik elem, melyet hálózatosodásnak nevezek. Az informális hálózatok gyenge összeköttetései az új tudás teremtésén és a jelenlegi tudás megosztásán keresztül segítik elő a felhatalmazás alkalmazhatóságát.