Megújuló energiaforrások elfogadottsága a magyar felnőtt lakosság körében - Törőcsik, Mária; Németh, Péter; Jakopánecz, Eszter; Szűcs, Krisztián (Marketing & Menedzsment, 2019)
A megújuló energiaforrások iránti szimpátia hazánkban meglehetősen nagyfokú, ám azok alkalmazása nem kielégítő mértékű. A nagymintás, hazai felnőtt lakosságot vizsgáló kutatás néhány eredményének ismertetésére koncentrálunk, az egyes energiaforrások ismeretét, használatát, irántuk megnyilvánuló szimpátiát elemezzük. Miután a megújuló energiaforrások alkalmazása beruházással és új technológiák ismeretével, tudásának igényével jár, ezért jelen tanulmányban az innovációk elfogadásának lépcsőit is vizsgáljuk.