A Z generáció és a tudomány kapcsolata - A tudományos ismeretszerzés színterei a fiatal generáció körében - Duga, Zsófia; Törőcsik, Mária (Marketing & Menedzsment, 2019)
A fiatal generáció érdeklődése szerteágazóbb a korábbi generációk tagjainak érdeklődéséhez képest, mely elsősorban arra vezethető vissza, hogy már születésüktől kezdve jóval több inger éri őket, s a technológiai eszközöket és az internetet is kiskoruktól kezdve nagy biztonsággal kezelik. A kérdés csak az, hogy ez az érdeklődés mutat-e tudományos érdeklődés irányába, s ha igen egy-egy tudományos terület, téma iránti érdeklődés mennyire tekinthető tartósnak. Többek között ezen kérdésekre is válaszokat kerestünk a Pécsi Tudományegyetem „Tudománykommunikáció a Z generációnak” TÁMOP-4.2.3- 12/1/KONV-2012- 0016 számú kutatási projekt keretében.