Magyarország tőkepiaci megítélése - okok és következmények - Bod, Péter Ákos (Marketing & Menedzsment, 2019)
A szerző áttekinti a magyar gazdaság nemzetközi megítélését formáló tényezőket és a közvetítő, alakító szereplőket. Magyarország külső képe a nemzetközi összehasonlító táblázatok, értékelések és indexek szerint a 2000-es évek közepétől sokat romlott, főként az állam terjedelme, működési hatékonysága és transzparenciája vonatkozásaiban. A 2007/08-as nemzetközi pénzügyi zavarok kitörésével hazánk külső megítélésének kritikus eleme a pénzügyi elemzői közösség véleménye, elsősorban a hitelminősítő intézetektől kapott országkockázati besorolás lett. A cikk következtetései szerinti korrekció középpontjában ezért az államháztartási hiány mérséklésének és a fiskális konzervativizmus hiteles hazai és külső meghirdetésének kell állnia.