„Titkos vásárlók”: a mystery shopping kutatás elmélete és gyakorlata - Papp-Váry, Árpád Ferenc; Kosztka, Edina (Marketing & Menedzsment, 2019)
A szolgáltatóipar fejlődésével egyre inkább előtérbe kerül (ha nem válik rövidesen elsőszámú módszerré) a mystery shopping (MS) kutatás. A magyar nyelven fellelhető piackutatási szakirodalom ugyanakkor egyáltalán nem (Bércziné 1999, Malhotra 2001) vagy csak nagyon röviden (Hoffmann-Kozák-Veres 2000, 70. old.) foglalkozik a témával. A cikk szerzői ezt a hiányt igyekeznek pótolni, bemutatva az MS nemzetközi szakirodalmi hátterét és hazai gyakorlati alkalmazását is.