A fogyasztás mint az identitás (ki)alakítója - Prónay, Szabolcs (Marketing & Menedzsment, 2019)
A marketing gyakran kölcsönöz más tudományterület elméleti eszköztárából. A jelen tanulmány is erre tesz kísérletet, amelyben a gazdaságpszichológia egy sajátos területének, az identitásvizsgálatoknak az elméletét veti össze a fogyasztói magatartás gyakorlatával. E kísérlet Garai László elméleti alapjain állva az identitásalakítás és a fogyasztás - ezen belül többek között a márkaválasztás, a márkaközösségek és a lojalitás - területeit kapcsolja össze, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon milyen hatással lehet a fogyasztás az egyén identitására.