Elemek a társadalmi marketing modelljéhez - Piskóti, István (Marketing & Menedzsment, 2019)
A második éve folyó kutatási program a társadalmi marketinget, mint értékközösségek mentén cselekvő magatartásokat kialakító stakeholder menedzsmentet értelmezi. A bemutatásra kerülő reprezentatív kérdőíves megkérdezés a magyar lakosság társadalmi problémák iránti érzékenységét, érintettségét, a saját felelősség és aktivitások vállalását elemzi. Vizsgálja az értékek fontossága, a problémaérintettség, az egyéni felelősség, a tájékozódási szokások, a civil szervezeti aktivitás és az akadályozó tényezők megítélése közötti összefüggéseket, azaz az integrált társadalmi marketing alkalmazásának magyarországi magatartási elemeit.