Bankmarketing - elmélet és a magyar gyakorlat - Zádori, János (Marketing & Menedzsment, 2019)
A bankmarketing világszerte csupán néhány évtizedes múltra tekint vissza: a hagyományos marketingből fejlődött ki a széles értelemben vett ipari, kereskedelmi és szolgáltatási marketing sajátos ötvözeteként. Fejlődése szorosan összefügg a bankszakma diverzifikálódásával. Alkalmazása során egy sor olyan - csakis a bankra jellemző - sajátosságot kell figyelembe venni, amely befolyásolja az üzleti tevékenység minőségi tartalmát.