Arcképvázlat egy sikeremberről - Pick Róbert gazda - Erőss, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
Dr. Pick Róbert 1941. január 21-én született Budapesten. 1971-ben végezte a Zrínyi Miklós Katonai Akadémiát, majd az ELTE alkalmazott matematikai szakát. 1990- ben a hadtudományok doktora. 1972-től 1989-ig rádiófelderítő tiszt, 1990-1995-ig a köztársasági elnök Katonai Irodájának vezetője, címzetes államtitkár. 1995. szeptemberében állami tisztségéről lemond, 1996. márciusban - tábornoki rangban - nyugállományba vonul. Jelenlegi foglalkozása: gazda.