Versenyszabályozás és az ipari tulajdon védelme az Európai Közösségben - Tattay, Levente (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az Európai Közösségben mindinkább tudatossá vált a felismerés, hogy az ipari tulajdonjog oltalma - és itt a szabadalmakra, használati mintákra és ipari nfintákra kell elsősorban gondolni - döntő szerepet játszik a műszaki fejlesztés, a technológiai megújulás terén. Általános az a nézet, hogy a műszaki-tudományos vívmányok révén az Európában meglévő kreativitást és innovációs potenciált erősíteni kell és jobban ki kell használni abból a célból, hogy a közösségi vállalatok a legfontosabb jövőbeni piacokról ne legyenek kiszorítva.