Exporthitel-biztosítás Magyarországon - Botos, Balázs (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az exportorientált gazdaságpolitikák szerte a világon fontos szerepet tulajdonítanak az exportösztönzés közvetlen és közvetett eszközeinek. Az ösztönzési lehetőségek pénzügyi eszközei két alapformában kapcsolódnak az exporthitelezéshez: - finanszírozási segítség közvetlen hitelnyújtáson, refinanszírozáson keresztül, ideértve a kamat-szubvenciók különböző formáit; - védelem az exportőrnek vagy a z exporthitelt nyújtó intézménynek biztosítás vagy garanciavállalás formájában. A különböző eszközök általában párhuzamosan is igénybe vehetők, s nemegyszer feltételezik is egymást (például a hitelnyújtás feltétele a biztosítás megkötése).