Japán befektetők Magyarországon - Nádor, Éva (Marketing & Menedzsment, 2019)
A kelet-európai országoknak az európai gazdasági integrációhoz való csatlakozását - egyebek mellett - elsődlegesen a kelet-nyugat közötti nagy technológiai szakadék akadályozza. Magyarországon - hasonlóan más kelet-európai országokhoz - belső tőkehiány van, és a tőkepiac még mindig nem elég fejlett. Éppen ezért a technológiai szakadék áthidalásán ak a külföldi tőkebefektetés igen fontos eszköze. A japán üzletemberek érdeklődése viszonylag későn fordult e térség és Magyarország felé, de néhány japán cég már többéves üzleti múltra tekint vissza hazánkban. A következő interjúkban három olyan cég vezetőjével beszélgetünk, amelyek különböző piaci szektorokban tevékenykednek, és piaci pozíciójuk is eltérő. A különbségek ellenére azonban számos hasonlóságot is felfedezhetünk.