CEFTA - egy átmeneti társulás - -, - (Marketing & Menedzsment, 2019)
A Közép-Európai Szabadkereskedelmi Megállapodást (az angol elnevezés rövidítése alapján: CEFTA) 1992. december 21-én Krakkóban írták alá Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország külgazdaságért felelős miniszterei. A Megállapodást 1993. március 1-jétől ideiglenesen alkalmaztuk, s 1994. július 1-jétől jogilag is hatályba lépett. A CEFTA kizárólag az árukereskedelem feltételeivel foglalkozik , a gazdasági együttműködés egyéb kérdéseit nem érinti, bár az aláíró államok nem zárták ki, hogy a jövőben az együttműködés egyéb területekre is kiterjedhet. Erről a kérdéskörről rendezett szakmai tájékoztatót a TRAINEX Pénzügyi, Vállalkozásfejlesztési és Okta tási Kft. 1998. februárjában. Az itt közölt információkat az előadó, Győr Mihály, az IKIM főosztályvezetőjének oktatási segédanyagából emeltük ki, a szerző és a rendező Kft. egyetértésével.